22.11 Toinen hieroja käynti  leikkauksen jälkeen

Koska Oulussa on vaan kaksi eläinfysioterapeuttia niin ainakin Sylvin fysioterapeutilla Kaisalla on ajat aina aika varattuja. Saatiin seuraava aika viimeksi vasta kolme viikon päähän ja jäätiin peruutuslistalle, mutta peruutusaikoja ei ollut tullut. No torstaina kuitenkin vihdoin päästiin ja nyt on varattu kolme aikaa viikon välein. Kaisa aloitti vasemmalta puolelta Sylvin hieronnan, niska ja pakara oli ihan jumissa eikä Sylvi antanut hieroa vaikka Kaisa yritti "hellästi" veti vaan itseään kipeänä kippuralle. Niinpä päädyttiin siihen, että akupunktioneuloista ja laserista on enemmän hyötyä tällä kertaa. Pikkuisen Kaisa käsitteli kuitenkin leikattua jalkaa ja sitä Sylvi antoi tosi hyvin hoitaa. Minulla on ollut siitä parin viikon takaisesta takapakista asti sellainen tunne niinkuin jalkaan oli tullut joku irtopala tms. Kaisa tunsi saman siellä nuljuu joku juttu, rustoa vaiko se tukirakenne tai joku ihan muu Sylvi ei kuitenkaan arista sitä mitenkään. Olen kuitenkin ajatellut soittaa ortopedille tuosta.

Jos vasen puoli oli Sylvillä jumissa niin oikea se vasta olikin. Parin viikon kinkkaaminen kolmella jalalla oli taas kuormittanut oikeaa puolta. Sama hoito oikealle puolelle kuin vasemmallekkin. Tällä kertaa ei paljon muuta voitu tehdä keskityttiin siis vain lihasjumien hoitoon. Ens viikolla Sylvi pääsee taas uudestaan Kaisan käsittelyyn.

Mitäs muuta meille kuuluu?
Tällä viikolla ollaan taas edetty niin, että ontuminen on jäänyt lähes kokonaan lenkeillä pois Smile Edelleenkin Sylvi leputtaa leikattua jalkaa paljon ja astuu enemmän varpailla. Anturat onkin selkeesti kuluneet edestä vasemmassa jalassa. Lenkit ollaan pidetty lyhyvinä 10-20 minuutin hidasta kävelyä. Nyt pitäisi taas ruveta tekemään enemmän ympyrällä kävelyharjoituksia jotta vasemman jalan käyttö vahvistuisi. Jonkin verran olen myös kävelyttänyt Sylviä pehmeässä hangessa jolloin jalan liikerata korostuu ja Sylvin on pakko käyttää jalkaa. Liikeratajumppaa tehdään edelleen 2-3 kertaan päivässä. Nyt lähipäivinä olisi tarkoitus kokeilla vähän pitempää lenkkiä ja katsoa miten jalka siihen reagoi.