639955.jpgMeillä on ongelma ja iso ongelma on. Ongelma josta tahdon eroon ja heti. Tämän ongelman ratkaisemiseksi yritän kaikkeni. Urho, joka on nyt harrastanut vuoden päivät agilityä ja jonka kanssa suunnittelin tämä kesänä kisaavani ainakin hyppyluokissa. Nyt on sitten unohdettu kaikki kisasuunnitelmat ja muut. Koiruus kun on ruvennut karkaamaan kentältä. Edellisissä treeneissä toukokuun viimeisellä viikolla Urho kävi ärhentelemässä lajitoverillensa Huugolle karkauksen yhteydessä. Onneksi pahemmin ei käynyt kummallekaan ja kahakasta selvittiin säikähdyksellä. Parin päivän päästä omatoimiset treenit ja sama kuvio toistui, Urho läksi kentältä litomaan.

Tämän viikon maanantaina saatiin onnistunut suoritus alle. Kaksi ihmistä kärkkyi Urhoa radan tiukissa paikoissa räminäpurkkien kanssa ja minä itse olin valmistautunut ottamaan Urhon vastaan joka putken päässä. Päästiin rata loppuun asti vaikkakin yhden esteen takakierto meinasi epäonnistua ja minä itse olin mennä paniikkiin ja siitä seuraten koira oli lähellä lähteä litomaan. Mutta sain onneksi korjattua tilanteen. Kontakteja reenattiin hihnassa ja kulmaharjoitusta emme tehneet ollenkaan karkaamisriskin takia. Kolmen esteen eteen-sarja tehtiin ja siinä Urho varasti ensimmäisellä kerralla ja toisella kerralla saatiin täydellinen suoritus. Hyvä mieli jäi itselle maanantain reeneistä ja ajatus, että kyllä tästä vielä eteenpäin.

Tänään tämä ajatus taas kaatui ja syvälle jonnekin kaatuikin. Omatoimiset treenit Emman ja Nukan kanssa aamupäivällä eivät sujuneet mitenkään.. Urho ei halunnut tehdä mitään jäi putken sisään seisomaan eikä tullut ulos, ei halunnut mennä keppejä eikä hyppyä. Taidetaan pitää kunnon loma pojalle. Neidin juoksut ovat tainneet sekoittaa murkun pään ihan pyörälle. Ens viikolla Emma tulee hieromaan Urhon, katsotaan onko jumeja tai muita sellaisia jotka vähentäisi innokkuutta radalla. Heinäkuussa agility jää joka tapauksessa tauolle.

Sylvin kanssa aloitetaan agilityn alkeiskurssi Minna jokisaaren ohjauksessa heinäkuussa. Tarkoitus on jo sitä ennen käydä kentällä harjoittelemassa itsenäisesti ainakin putkeen menoa, hyppyä, keppejä, rengasta ja pussia. Urho saa lähteä mukaan kentän laidalle jos vaikka innostus syntyisi katsomalla taas lajiin. Hartaasti elätän kuitenkin toiveita, että syksyllä päästäisiin kisaamaan ihan oikeasti Urhon kanssa.