Urhon ja Sylvin kotisivut lensivät bittiavaruuteen ja uudet kotisivut ovat teon alla. Jatkossa possukaksikon kuulumisia voi lukea täältä blogista. Blogista löytyy myös kaikki vanhat kuulumiset.

Ensimmäisessä virallisessa kirjoituksessa ajattelin kertoa hieman possukaksikon harrastuksista. Aloitetaan Urhosta. Urho on nyt 1v 8kk vanha. Tiesin alusta asti, että haluan Urhon kanssa harrastaa kaikkea mahdollista. Aloitimme koiraamon pentutokokurssilta Urhon ollessa n. 13 viikon ikäinen. Marraskuussa 2005 pääsimme Oulun koirakerhon alkeistokoryhmään. Siitä asti olemme treenanneet tokoa ohjatussa ryhmässä. Alkeistokon jälkeen kävimme jatkokurssin ja keväällä siirryttiin ulos treenaamaan Mölli I ryhmään. Mölli I ryhmässä olemme edelleen. Syksystä asti ohjaajanamme on ollut Emma Pirilä. Tavoitteena on edelleen saada hiottua alokasluokan liikkeet sille mallille, että pääsisimme joskus kisaamaan:) Aloitamme tokon treenamisen tällä viikolla myös Oulun seudun terrieriyhdistyksen järjestämälle staffitoko-kurssilla.

Harmittavaa on se kun en ole pitänyt treenipäiväkirjaa Urhon kehittymisestä. Mutta ajattelin nyt seuraavaksi tehdä pienen yhteenvedon siitä missä nyt mennään alokasluokan liikkeiden suhteen. Moni liike vielä keskeneräinen ja osa loppusilausta vaille valmiita:)

Luoksepäästäväisyys: Tässä on ainakin menty eteenpäin:) Ensi alkuun Urho ei meinannut millään malttaa istua paikallaan kun ihana ihminen kävelee suoraan päin ja kumartuukin vielä. Nykyään luoksepäästäväisyys onnistuu hyvin.

Paikallamakuu:  Suhteellisen varma liike Urholle. Olemme ottaneet treeneissä 3 minuutin paikallaanoloa,  ja 2.5 minuuttia sujui ongelmitta sen jälkeen alkoi levottomuus. Treeneissä Urhon on ollut varma paikallaolija vaikka kummaltakin puolen on viereiset koirat karanneet. Tähän asti olen palkannut Urhoa myös paikallaanolon aikana sattumanvaraisesti. Ongelmakohta tässä liikkeessä on toisinaan maahanmenon hitaus tai käskyn toistaminen.

Seuraaminen kytkettynä ja taluttimetta: Seuraamisessa ongelmana on Urhon vetämättömyys. Urho jää herkästi maleksimaan taakse. Lisäksi käännös vasemmalle tuottaa vielä vaikeuksia. Usein myös seuraaminen on liian väljää. Perusasentoa on hiottu nyt syksystä asti kuntoon ja pikkuhiljaa se alkaa suoristua. Toisinaan Urho kuitenkin jää liian taakse tai tulee liian eteen.

Liikkeestä maahanmeno: Haastavin liike meille. Urhon maahan meneminen on hidasta. Ja maahan mennään tyylillä pylly ensin alas ja etupää sitten kun jaksaa. Olen yrittänyt saada maahan menoon nopeutta erilaisilla harjoituksilla. Liikkeestä maahan meno ei onnistu tällä hetkellä vielä juuri ollenkaan. On treenattu tätä liikettä muutenkin liian laiskasti. Loppukevään haasteena onkin saada hiottua tätä liikettä jonkinlaiseen kuosiin.

Liikkeestä seisominen: Liikkeestä seisominen oli haastava liike opettaa Urholle. Tällä hetkellä ollaan siinä pisteessä, että olen alkanut ottamaan liikkeestä seisomaan jäämistä niin, että Urho kulkee sivullani (ei ole kuitenkaan seuraamiskäskyn alla). Tarvitsee vielä apuna käsimerkin.

Luoksetulo: Tulee kyllä luokse mutta hitaasti, vauhtia pitäisi saada lisää. Lisäksi perusasentoon tulemisen kanssa saa olla tarkkana.

Hyppy: Hyppyyn lähtee mielellään, mutta seisomaan jäämisen kanssa on edetty vasta siihen pisteeseen, pysähtyy (yleensä) käskystä. Olen palkannut esteen edestä ja toisinaan vapautus tästä jo ja toisinaan kierrän sivulle ja pyydän Urhon istumaan. Tarvitsee vielä harjoitusta kovasti.

Agilityn aloitimme Urhon kanssa toukokuussa 2006. Siitä asti on treenattu kerran viikossa ohjatussa ryhmässä Oulun koirakerholla. Kesällä kävimme myös itsenäisesti treenaamassa. Urho tykkää agilitystä valtavasti. Olemme treenanneet jo pieniä ratoja ilman kontaktiesteitä. Kontaktit otetaan vielä erikseen ja koirat on niissä kytkettyinä. Kepit ovat olleet jo radalla mukana. Kevään/kesän koittaessa olisi tarkoitus osallistua seurakisoihin.

Sylvi on nyt 5.5 kuukautta. Sylvin kanssa en ole kiirehtinyt tokoliikkeiden opettamisen suhteen vaan olemme keskittyneet ihan arkipäivän juttuihin. Ihan aluksi olemme opetelleet irtiolemista ja luoksetuloa ulkona. Ihmisten ja toisten koirien ohittamisen lisäksi olen kiinnittänyt huomiota käsittelyyn, hampaiden näyttämiseen ja kynsien leikkaamiseen. Sylvi osaakin kulkea hienosti irti, odota käskyn kuultuaan pysähtyy ja tänne käskyn tullessa juoksee luokse. Kynsien leikkuu sujuu ongelmitta ja hampaita saa katsoa ihan miten päin tahansa. Helmikuussa aloitimme arkitottelevaisuuskurssin, joka on yhteensä 7 kertaa. Olemme käyneet siellä vasta kerran. Ensimmäisellä kerralla opettelimme kontaktia, (jota olemme harjoitelleet kotonakin ihan alusta asti), rauhoittumista ja istumista (Sylvi osaa istua jo käskystä). Sivullemenoa opettelimme niin, että koira ohjataan sivulle ja sitä ei vaadita siis vielä perusasentoon. Urho menee sivulle takaa kiertämällä ja Sylville olen opettamassa sivulle tuloa suoraan edestä. Mielestäni suoraan edestä opettaminen on haastavampi opetusvaiheessa, mutta toivon, että se palvelee jatkossa paremmin kuin takaa kiertämällä sivulletulo.